Vlastná skúsenosť

 Z vlastnej skúsenosti vieme, že je potrebné aleaspoň 2 krájacie dosky, ideálne 3. A síce, rozdeľme si to na skupiny. 

  1. Skupina – ovocie

Na jednej krájacej doske by sme spracovávali len čisto ovocie. Sladké, voňavé a to predsa nemôže zapríčiniť nepríjemný zápach.

  1. Skupina – zelenina

Na druhej krájacej doske by sme spracovávali zeleninu, ale opäť podľa skúsenosti bez cibule. Cibuľa a jej extrémne prenikavá chuť by nám mohla poriadne premiešať chute – pachy.

  1. Skupina – mäso a ryby 

Na tretej krájacej doske by sme spracovávali mäso, ryby, údeniny atď. A keďže sme v predchádzajúcej skupine vylúčili cibuľu tak by sme ju mohli priradiť k tejto. 

Zhrnuli by sme si to asi takto jednoducho. Viete si predstaviť, že si na krájacej doske nakrajete cibuľu, rozporcijujete mäso a rybu, potom samozrejme opláchnete a následne si nakrájate jahôdky a mango na smoothie ? Možno zo začiatku áno, keď je doska ešte nová, no potom sa vám to bude zdať byť odporné, pretože to začne jedno cez druhé prerážať. Ak chcete len dve krájacie dosky, tak si spojme 1. a 2. skupinu dokopy, čiže ovocie a zeleninu bez cibule. Len prosím vás nemiešajte jedno cez druhé. Ak to urobíte takto, ako sme písali, predĺžite životnosť krájacej dosky o dosť dlhú dobu. 

Pridaj komentár